Mitä sinä voit tehdä?

Ryhdy vegaaniksi
Liity jäseneksi
Eläinoikeustoiminta
Välillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin astua ulos ja alkaa toimia. Asiat eivät muutu kotona istuen. Meidän ratkaisumme on ollut omaehtoinen, suoraan vaikuttamiseen pyrkivä eläinoikeustoiminta.
 
Eläinoikeustoimintaa tehdään monista lähtökohdista. Suomessa ja ulkomailla eläinoikeustoimintaa on usein määrittänyt suora toiminta. Suora toiminta ei viittaa tässä yhteydessä toiminnan laillisuuteen, vaan ajatukseen, jonka mukaan toiminnan päämäärä pyritään saavuttamaan tehokkaasti ja itsenäisesti, ilman välikäsiä.

ImageEläinoikeustoimintaa ovat myös perinteiset vaikutuskeinot. Eläinoikeustoimintaa tekee Suomessa tällä hetkellä muun muassa Oikeutta Eläimille -yhdistys. Esimerkiksi julkiseen keskusteluun osallistuminen, tiedon jakaminen ja mielenosoitukset ovat järjestön keskeisiä toimintatapoja. Toimia voi myös oma-aloitteisesti: vegaaniksi ryhtyminen on jo hyvä alku.

Suurempaa eettistä konfliktia on vaikea kuvitella kuin se, joka vallitsee yhteiskunnan valtavan eläintuotantokoneiston ja yksilöiden elämää puolustavan eläinoikeustoiminnan välillä. Eläintuotanto kylvää kuolemaa joka sekunti, eikä menetettyjä elämiä saada koskaan takaisin. Kuinka kauan tällaisessa tilanteessa voidaan odottaa? Koulun etiikan tunnilla opettelimme, miten osa tilanteista vaatii välitöntä toimintaa. Mitkä ovat sellaisia tilanteita? Kenen vuoksi sinä lähtisit liikkeelle?

Yhteiskunnan eettiset ongelmat tuntuvat välillä massiivisilta ja oman toiminnan mahdollisuudet hyvin rajatuilta. Toisinaan valintoja ei voi olla tekemättä. Joskus on liikuttava, toimittava ja sanottava asioita ääneen. On vaikea tietää, minkälaiset asiat lopulta vaikuttavat eniten. Silloin tällöin hyvinkin pienet teot voivat saada aikaan valtavia muutoksia. Konkreettisen toiminnan ansiosta on pelastunut valtava määrä eläimiä, ja tämän toiminnan suuruutta ja merkitystä on mahdotonta määrittää. Jokaisen yksilön elämä on mittaamattoman arvokas.

Meidän ratkaisumme oli lähteä liikkeelle ja avata eläintehtaiden ovet julkisuudelle. Eläinten äärettömät kärsimykset  tehotuotantolaitoksissa on salattu osa yhteiskuntaamme. Me päätimme toimia ja tehdä salaisuudesta julkisen.
 
 
 
Copyright 2015 Julma totuus - tehotuotanto.net.