Kanahäkki

Emakkohäkki

Broilerihalli

 

Näillä tiloilla vierailimme

Tutkimus toteutettiin vierailemalla yhteensä 101 suomalaisella eläintilalla kameroiden ja videokameroiden kanssa. Tutkimuksen aikana käytiin 21 broileritilalla, 60 sikalassa ja 20 kanalassa vuosina 2006 ja 2007.

Vierailut paljastivat, että eläinten olot ovat kaikilla tiloilla kauheat. Jokaisella tilalla eläimiä pidettiin erittäin ahtaasti, ja eläinmäärät olivat niin suuria, ettei yksilöllinen hoito ollut mahdollista.Image

Näiltä sivuilta voit itse katsoa tutkimuksen tulokset. Ylävalikosta löytyvät tilat tuotantosuunnan mukaan: broilerikasvattamot, sikalat ja kanalat. Yksittäiset tilat voit katsoa kunnan ja vuoden mukaan. Tilojen omistajia ei yksityisyyssyistä ole paljastettu. Jokaisesta tilasta on videokuvaa ja kuvaus eläinten oloista.

Kuvien ja videoiden alkuperä 

Kun eläintuotannosta on aikaisemmin esitetty järkyttävää kuvamateriaalia, on väitetty, että kuvat olisivat väärennettyjä tai peräisin ulkomailta. Tällä sivustolla nähtävät kuvat ja videot on kuvattu Suomessa vuosien 2006 ja 2007 aikana. Emme usko, että kukaan eläinteollisuuden edustaja haluaisi tosissaan mitään muuta väittääkään. Tällaisella valheella olisi kovin lyhyet jäljet.

Kuvausolosuhteet olivat vaikeat ja käytössämme oli vain halpoja kameroita. Tästä syystä kuvien valotusta on joissakin tapauksissa säädetty myöhemmin. Joitakin kuvia on myös terävöitetty. Muulla tavoin kuvia ei ole muokattu. Videokuvaa ei ole käsitelty lukuun ottamatta valoisuuden säätöä. Näin voimme taata, että videot ja valokuvat esittävät mahdollisimman totuudenmukaisesti sen, mitä olemme tiloilla nähneet.

Meillä ei ole mitään intressejä väärentää kuvamateriaalia. Se, että vastustamme eläimen asettamista tuotantovälineeksi ei perustu siihen, kuinka paljon niskavammoja broilerihalleissa keskimäärin esiintyy tai minkä verran makuuhaavoja häkkeihin lukituilla emakoilla on. Haluamme kyseenalaistaa eläinten hyväksikäytön idean paljon perustavanlaatuisemmalla tavalla.

 
Copyright 2015 Julma totuus - tehotuotanto.net.